Projekti

Održana Generalna skupština FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) održala je redovnu godišnju Generalnu skupštinu u ambasadi Republike Francuske na kojoj su usvojeni izveštaj o aktivnostima i finansijski izveštaj za 2021. godinu i predlog budžeta za 2022. godinu.

Članovima komore obratio se njen predsednik Dragan Stokić, osvrnuvši se na dosadašnje rezultate i strategiju budućeg razvoja. Generalna direktorka CCIFS Sanja Ivanić prezentovala je realizovane aktivnosti u protekloj godini i one koje su planirane u 2022., dok je Miodrag Jelić, blagajnik CCIFS iz kompanije Lesaffre članovima predstavio finansijske rezultate i predviđen budžet za 2022. godinu.

Na skupu su predočene aktivnosti kojima će CCIFS u narednom periodu baviti, a tiču se promocije potencijala srpskog tržišta kod francuskih preduzeća, aktivnog rada na afirmaciji Srbije kao ekonomskog centra regije Zapadnog Balkana, kao i jačanja glasa CCIFS u Srbiji. Takođe, i ove godine CCIFS nastavlja sa dobro poznatim događajima poput mesečnih susreta, Francuske nedelje, Gala večeri, ali uvodi i neke novine poput projekta The Quest for Net Zero, iniciran od strane kluba za održivi razvoj, koji će kroz organizaciju različitih konfrencija, vebinara i okruglih stolova na temu održivog razvoja i zaštite životne sredine, biti doprinos transformaciji srpske privrede u kontekstu evro integracija Srbije, vođeni stubovima Zelene agende za Zapadni Balkan. Isto tako, iz potrebe da se preduzmu konkretni koraci na stvaranju raznovrsnije ponude događaja i umrežavanja za njene članice, pokrenuta je i manifestacija BONŽUR SRBIJA, podržana i od strane Ambasade Francuske, pod okriljem koje će članice CCIFS posećivati gradove širom Srbije i susretati se sa institucionalnim i privrednim partnerima prisutnim u tim gradovima.

Članovi su istakli da je CCIFS komora koja ima svoj lični pečat i koja neguje specifičan duh koji je spoj poslovnosti i hedonizma. Sve kompanije, domaće i strane, željne novih poslovnih prilika su Bienvenues à la CCIFS, te u tom smislu, kao jedan od glavnih ciljeva, komora je postavila i proširenje članstva.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!