Projekti

Održana tribina povodom projekta „dm inkubator” kompanije dm drogerie markt

Povodom pokretanja projekta „dm inkubator”, koji će srpskim proizvođačima pružiti mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na domaće tržište kroz lanac dm prodavnica, kompanija dm drogerie markt i partneri održali su tribinu u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda kako bi na adekvatan način upoznali zainteresovane proizvođačima sa svim detaljima projekta.

Projekat se realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica. Prijavom na konkurs koji je otvoren do 30. novembra 2018. godine proizvođači iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu, stiču mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem i, potencijalno, najzahtevnijim evropskim tržištima.

Po završetku prijava, sledi provera i selekcija proizvoda koji će ući u uži izbor, a nakon toga oni odabrani biće deo projekta „dm inkubator“ koji predstavlja idealnu priliku njihovim proizvođačima da dodatno unaprede svoje proizvode kroz programe podrške od strane Organizatora i Partnera – savetovanja i mentoring dobavljača, redizajna ambalaže i primene najsavremenijih brend strategija razvoja proizvoda tokom projekta.

Po izboru autentičnih lokalnih proizvoda dm će obezbediti  njihovo sezonsko ili trajno plasiranje u svim dm prodajnim objektima u Republici Srbiji, kao i  potpunu marketinšku podršku i promocije odabranih proizvoda kroz dm i eksterne kanale oglašavanja.

 

Između ostalih, domaćini i govornici na tribini su bili prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Radoš Gazdić, vd direktora Razvojne agencije Srbije, Snežana Radinović, direktor Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, Predrag Petrović, rukovodilac sektora nabavke i marketinga, sektora logistike, prokurista, dm drogerie markt, Aleksandar Pavlović, direktor USAID projekta za konkurentnu privredu, Ana Žegarac, rukovodilac odeljenja za međunarodnu saradnju, Razvojna agencija Srbije (RAS), Ivana Simić, generalni sekretar, Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, kao i Radoje Krajišnik, menadžer nabavke, dm drogeriemarkt.

Na tribini je istaknuto kako je ovo najbolji primer projekta koji direktno doprinosi razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu. Pored toga, bilo je i pitanja i odgovora od strane preduzetnika vezanih za ceo proces dm inkubatora.

Sa rekordnim prometom od 10,9 milijardi RSD i rastom od 29,3 odsto kompanija "dm drogerie markt" je zaključila poslovnu 2017/18 godinu u Srbiji, što je rezultat uspešnog i odgovornog poslovanja, 14 godina na tržištu Srbije. Zaključno sa 30.09.2018. godine "dm drogerie markt" posluje sa prodajnom mrežom koju čini 91 prodajni objekat u 25 gradova širom Srbije i sa preko 850 zaposlenih.

"dm drogerie markt" u Evropi ostvario je rekordan promet od 10,7 milijardi EUR, uz razvoj prometa od 4,3% u odnosu na proteklu poslovnu godinu, čime je dokazao da je vodeći drogerijski lanac na evropskom tržištu. Grupa "dm drogerie markt" trenutno posluje u 13 zemalja Evrope, sa mrežom od preko 3.500 prodajnih objekata i sa preko 61.000 zaposlenih.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!