Projekti

Održano tradicionalno književno veče “Poštujmo različitosti”

U galeriji Gradske opštine Vračar, 27.januara 2022. godine održano je književno veče „Poštujmo različitosti“, tradicionalni događaj koji “Casa Forte” organizuje u svrhu približavanja kulture i biznisa, ali i akademske zajednice i privrede.

Domaćin ove svečanosti, u ime Opštine Vračar, bila je član Veća Biljana Rakić koja je istakla da joj je zadovoljstvo što je ovakvo veče održano baš na veliki praznik Svetog Savu.

Ovom prilikom su predstavljene knjige:

"Čudni ljudi" autora Maria Bađuka, profesora Prve Kragujevačke gimnazije, koji se suočava sa problemima života sa multiplesklerozom.

"Osnovi finansijskog inženjeringa", u izdanju Univerziteta Singidunum, čiji su autori prof.dr Nikola Stakić i prof.dr Lidija Barjaktarović.

"Korak ispred – priručnik za mala i srednja preduzeća", autora Veljka Davidović i Biljane Lazarević, a čiji je izdavač “Casa Forte”.

Živojin Žika Petrović (glavni i odgovorni urednik, i direktor Brainz televizije), koji je autor knjiga: „Budi GURU menadžer“, kao i „Nestvarno, a stvarno“, „Do Vidjenja” , „Nestvarno, a stvarno 2“, u izdanju izdavačke kuće „Laguna“, obratio se prisutnima u skladu sa tematskim duhom događaja. On je istakao da treba da podstičimo i gajimo različitost u društvu u kom živimo, ali i različitost u sebi, različitost kod dece i mladih, u cilju ovladavanja multidisciplinarnim veštinima, jer je multidisciplinarnost sadašnja i buduća potreba društva, privrede, nauke.

 

 

Ovo bi ujedno bila i ključna poruka književne večeri.

Književno veče je podržala Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, na čemu smo joj posebno zahvalni.

Saglasno epidemiološkoj situaciji događaj je organizovan u hibridnom modu (uživo i online), a publika, koju su činili predstavnici bankarskog, i korporativnog sektora zatim, predstavnici udruženja i stranih investitora, akademskog i javnog sektora, podelila je pozitivne impresije sa organizatorima.

 

Casa Fortehttp://www.casaforte.rs/

Casa Forte je privatno preduzeće i bavi se konsaltingom i edukacijama, kao i zastupanjem interesa kompanije pred trećim licima u komercijalnim i drugim poslovima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!