Marketing

Okončan UEPS-ov konkurs za tradicionalna godišnja priznanja: fantastičan odziv i obilje kvalitetnih projekata

U petak 1. decembra tačno u ponoć, okončan je UEPS-ov konkurs za godišnja priznanja. Na konkurs je stiglo fantastičnih 277 prijava od preko stotinu učesnika koji su aplicirali svojim izuzetno kvalitetnim projektima realizovanim između dva konkursa, što je još jedna u nizu povtrda vrednosti priznanja koje Udruženje decenijama dodeljuje.

Iako se u međuvremenu pojavilo mnogo sličnih manifestacija, UEPS ostaje na tronu utemeljivača, prvi koji je davnih šestedesetih godina prošlog veka, okupio marketinške poslenike, sistemski sprovodeći niz edukativnih, informativnih i takmčarskih aktivnosti kojima je afirmisao postignuća struke.

Najviše radova ove godine prispelo je u grupama kategorija onlajn marketinga i Art&Craft, a od pojedinačnih kategorija TV spot je ubedljivo najzastupljeniji; sledi kategorija Creative Efficiency, kojom se kreativnost korelira sa efikasnošču. Ova kategorija u ovogodišnjem konkursu višestruko je povećala broj prijava, što je znak sve većeg pridavanja značaja konkretnim rezultatima realizovanih kampanja. Takođe, znatan skok u broju prijava je u kategorijama za kreiranje identiteta robne marke odnosno brenda, što je dobar signal o razvojnim privrednim aktivnostima. Ono što takođe vredi istaći kao pozitivan trend je stalni rast prijava u oblasti društveno odgovornih kampanja kao znak posvećenosti domaćiih kompanija osetljivim društvenim temama.

Pred žirijem koji je započeo rad na ocenjivanju biće težak i izazovan zadatak. Ove godine žiri broji 32 člana, vrhunskih domaćih stručnjaka iz redova agencija, oglašivača i akademske zajednice, uz podršku sjajnih kolega iz regiona.

Dodela prestižnih priznanja, te niz priznanja za najkvalitetnija kreativna rešenja iz različitih oblasti marketinških aktivnosti) kao i prethodnih godina, biće upriličena na svečanosti povodom Dana UEPS-a 26. decembra u Dorćol Platzu, kojim UEPS istovremeno obeležava svoj 63 rođendan.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!