Finansijske usluge

Osnivač “Binance”: Za 20 godina svi će preći na kriptovalute

Svi će koristiti kriptovalute za manje od 20 godina, kaže osnivač vodeće svetske berze za kriptovalute "Binance” Čangpeng Žao.

On kaže da su kriptovalute "budućnost finansijske industrije" i da će ojačati nacionalne ekonomije širom sveta, kao i da će biti u širokoj upotrebi za manje od 20 godina, saopštio je Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD).

"Oko pet odsto stanovnika planete trenutno posluje sa kriptovalutama, a da bi se taj broj povećao, potrebno je utvrditi pravila koja će doprineti sigurnosti i privući nove ljude. Amerika je otišla najdalje u poslovanju sa kriptovalutama i mnoge američke banke ih prihvataju", rekao je Čangpeng, prenosi B92.

Inače, dnevni obrt na “Binance” dostiže i 170 milijardi dolara.

"Prostor kriptovaluta je decentralizovan. Uspeh “Binance” zasnovan je prvenstveno na zaštiti korisnika, koji imaju poverenja u nas. Poverenje nije samo reč, nego je zasnovano na konkretnim delima. Mi smo spremni da svoje iskustvo prenesemo onima koji propisuju pravila kako bi se izbegle prevare i krađe", rekao je Čangpeng.

On kaže da bi bilo vrlo korisno za finansijsku industriju da svaka država ima svoju digitalnu valutu, a i mnogo širi krug ljudi bi bio upoznat sa blokčejn tehnologijiom koja bi se proširila u korist svih.

Kada je reč o tome da li bi oblast blokčejna i kriptovaluta trebalo da bude regulisana kao i tradicionalna finansijska tržišta, kaže: "Postoje očigledne razlike, i kriptovalute su različite od tradicionalnog novca, jer svako može da ulaže i to anonimno sa svakog mesta na planeti. Mnogi koji se bave propisima imaju iskustvo bankarskog poslovanja, ali ovo je potpuno nova oblast i zato je neophodno da unaprede svoje znanje i steknu detaljan uvid u poslovanje sa kriptovalutama."

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!