Finansijske usluge

OTP Grupa kupuje banku “Societe Generale” u Srbiji

“Societe Generale Group” potpisala je ugovor o planiranju prodaje “Societe Generale” banke u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije.

SOGE Leasing i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će “Societe Generale” grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive.

Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mesecima, prenosi Beta.

U saopštenju “Societe Generale” banka u Srbiji navela je ona beležila rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina.

"Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u narednim mesecima “Societe Generale Grupa i OTP grupa zajedno raditi na pridobijanju potrebnih odobrenja za ugovorenu transakciju.

"Societe Generale Srbija će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kvaliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom", navela je banka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!