Trgovina

Otvoren Capitol Park Zaječar

Capitol Park Zaječar, tržni centar u čiju je izgradnju uloženo 10 miliona evra od strane britanske korporacije "Poseidon Group" i belgijske kompanije "Mitiska REIM", otvoren je 30. maja.

Kompleks koji je sagrađen na parceli površine 20,000 m2 i ima 6,500 m2 prodajnog prostora, nalazi se u centru grada, na adresi Čupićeva 2, u neposrednoj blizini gusto naseljene stambene zone.

Svečanom otvaranju prvog modernog tržnog centra u Zaječaru prisustvovali su gradonačelnik Boško Ničić i drugi gradski funkcioneri, kao i predstavnici zakupaca.

“Sa velikim zadovoljstvom otvaramo naš peti po redu tržni centar u Srbiji. Poseidon je prisutan u Srbiji više od decenije kao grupacija koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem komercijalnim nekretninama, a samo u poslednjih pet godina otvorili smo Capitol Parkove u Šapcu, Somboru, Beogradu i Leskovcu. Odlučili smo da investiramo u Zaječar zato što je centar Borsko-Zaječarskog okruga, a sve u cilju poboljšanja ekonomske situacije u gradu. Ovaj tržni centar će od danas postati centralno mesto za kupovinu i zabavu, i doprineti unapređenju privrede u Zaječaru otvaranjem više od 200 novih radnih mesta,”, istakao je Džejms Gan, direktor Poseidon grupe u Srbiji.

 

Gradonačelnik Ničić je istakao značaj ove investicije. “Dolaskom Capitol Parka u Zaječar dobijamo potpuno drugačiji doživljaj kupovine, pri čemu će ovaj objekat svakako postati novi centar grada. Ovaj tržni centar stvara mogućnosti za zapošljavanje velikog broja ljudi iz lokalne zajednice, a jasan je pokazatelj i čvrst dokaz napredovanja našeg grada u pravom smeru. Zahvaljujem se Poseidon Grupi na investiciji u naš grad, čime smo postali deo porodice Capitol Parka.”

Tržni centar ima sedamnaest prodavnica među kojima su eminentni strani i neki od najboljih domaćih brendova, uključujući Deichmann, Đak Sport, DM, Exclusive exchange, Extreme Intimo, Gigatron, Intersport, JYSK, LC Waikiki, Lilly, MSG Elektronic, N Sport, New Yorker, Opposite shoes i Studio Moderna (Top Shop).  Sinsay će otvoriti svoju prodavnicu u junu, a Il Giardino café svoj lokal ubrzo nakon toga.

Poseidon Grupa će do kraja 2019. godine objaviti svoju novu platformu za investicije izvan maloprodajnog sektora, u okviru koje će nastaviti da demonstrira vodeću ulogu u inovativnim investicionim strategijama u nekretnine lansiranjem visoko kvalitetnih projekata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!