Društvo

Penzionerima jednokratna isplata od 5.000 dinara u narednih deset dana

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će u narednih 10 dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će od 1. januara svim penzionerima penzija biti veća 5 odsto.

Od 1. januara, kao što smo i obećali, idemo na povišicu od pet dosto svim peznionerima, a onda ćemo u 2018. godini, jer pazimo da se učešće u BDP-a svede na tu granicu od 11 odsto, polako moći da ukidamo zakon o smanjenju penzija, rekla je premijerka Ana Brnabić novinarima u Centru "Sava". 

Premijerka kaže da će posle povećanja penzija za 5 odsto, za 90 odsto penzionera ta primanja biti veća nego pre 2014. godine.

"Ono što je važno kada sledeće godine imamo to učešće kao u svim finansijskim disciplinovanim, razvijenim zemljama od 11 odsto, onda se vraćamo na tu meru gde ćemo konačno moći da idemo na dva puta godišnje usklađivanje penzija, što neće ugroziti bilo kakvu fiskalnu stabilnost, jer imamo zdrave osnove za rast", rekla je Brnabićeva.

Premijerka kaže da joj je drago što je Vlada uspela da sve ono što je ušteđeno merama fiskalne discipline i konsolidacije počne da vraća penzionerima, navodeći da je to u prethodne dve godine bilo skromno.

"Bilo je onoliko koliko smo mogli 1,25 odsto, zatim 1,75 odsto, ali ovo je godina u kojoj se vidi da smo odgovorno postupali prema onome što smo uštedeli svi zajedno", istakla je Brnabićeva, nakon predstavljanja senior-kartice za penzionere.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!