Bez kategorije

Pet onlajn alata za bolje i lakše poslovanje

Online alati vam mogu značajno olakšati poslovanje, nevezano od toga da li je vaš biznis fokusiran na onlajn sferu ili ne, da li vaša firma posluje dugo ili tek razmišljate o pokretanju posla, korišćenje novih tehnologija je neophodno za dobre poslovne rezultate. Predstavljamo vam pet jednostavnih alata kojima ćete moći da olakšate i unapredite svoje poslovanje.

Online alati vam mogu značajno olakšati poslovanje, nevezano od toga da li je vaš biznis fokusiran na onlajn sferu ili ne, da li vaša firma posluje dugo ili tek razmišljate o pokretanju posla, korišćenje novih tehnologija je neophodno za dobre poslovne rezultate. Predstavljamo vam pet jednostavnih alata kojima ćete olakšati i unaprediti svoje poslovanje.
1. Sistemi za upravljanje zadacima...
Alat pomoću kojeg ćete upravljati članovima vašeg tima će vam značajno olakšati poslovanje.  Sistemi kao što je "Producteev" omogućavaju vam da pratite rad više zaposlenih na projektu, objavljujete značajne informacije i podelite zaduženja. Ovakvi alati takođe su korisni kod velikih projekata, gde je nužno raščlaniti kompleksan zadatak na jednostavnije korake i obaviti svaki deo posla u planirano vreme.
2. PR alati...
U doba novih medijskih tehnologija više nije neophodno angažovati profesionalnu PR agenciju i potrošiti velike sume novca kako bi informacije o vašoj kompaniji stigle do javnosti. Umesto toga, na raspolaganju su Vam alati kao što je goPRit. U pitanju je sistem koji vam omogućava da sami regulišete svoj PR, odnosno da se identifikujete kao relevntna kompanija ili brend i budete u stalnom kontaktu sa značajnim novinarima, blogerima i influenserima.
3. Marketing na društvenim mrežama...
S obzirom na isplativost onlajn medija i na dostupnost društvenih mreža, prezasićenje sadržajem je razumljivo. Ipak, to je jedan od ključnih razloga za kreiranje interesantnog sadržaja, koji će privući vašu ciljnu grupu. U masi dostupnih stranica, korisnici moraju prepoznati vašu kao onu koja će im pružiti zanimljive i značajne podatke. Da bi vam korisnici društvenih mreža ukazali poverenje vaša stranica mora da izgleda profesionalno, a to vam mogu olakšati programi kao što je DrumUp – alat koji je kreiran da marketing na društvenim mrežama učini jednostavnim.
4. Programi za poslovnu komunikaciju...
Osim komunikacije vaše kompanije sa potencijalnim klijentima i kupcima, od velikog značaja za unapređivanje vašeg biznisa jeste i interakcija među zaposlenima. Kako bi vaši poslovni kontakti, fotografije, grafikoni i druge informacije bili odvojeni, korisno je imati platformu za poslovnu komunikaciju kao što je HipChat, koja predstavlja grupni čet kreiran za timove i biznise. HipChat se lako koristi, a velika prednost mu je što je besplatan za neograničen broj korisnika. Omogućava grupno dopisivanje, deljenje foto i video sadržaja, video pozive i mnoge druge opcije.
5. Password menadžer...
Za sve platforme i alate koji bi vam značajno olakšali poslovanje neophodno je kreirati svoj profil. Kako nije pametno imati istu šifru, za sve društvene mreže i onlajn platforme, alat koji će pamtiti sve kombinacije vaših passowrda je više nego koristan. Prilikom odabira password-menadžara treba voditi računa o tome koliko je lak za korišćenje, da li je kompatibilan sa drugim alatima koje koristite, i da li je bezbedan.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!