Finansijske usluge

Počinje isplata naknade štete putnicima turističke agencije „Barcino tours“ d.o.o.

„Milenijum osiguranje“ a.d.o. će od ponedeljka 12.02.2024. godine započeti isplate po odštetnim zahtevima oštećenih putnika turističke agencije „Barcino tours“ d.o.o. Isplate će biti realizovane prema putnicima koji su dostavili kompletnu dokaznu dokumentaciju, navodi se u saopštenju „Milenijum osiguranja“, dostavljenog medijima.

„Milenijum osiguranje“ a.d.o. je u konstantnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma i omladine radi utvrđivanja ukupne visine potraživanja i broja putnika koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, a u cilju procene dovoljnosti sume osiguranja za potpuno obeštećenje svih putnika. Stoga je u ovom momentu moguće da će nekim putnicima  biti isplaćen nesporni srazmerni deo štete, imajući u vidu da prema podacima kojima „Milenijum osiguranje“ a.d.o. trenutno raspolaže, postoji velika verovatnoća da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra.

Ovim putem još jednom upućujemo poziv svim oštećenim putnicima, a koje smo kontaktirali putem obaveštenja u medijima, SMS ili Viber porukama, da podnesu odštetne zahteve za isplatu naknade štete iz osiguranja, za aranžmane koji su kupili kod turističke agencije „Barcino tours“ na teritoriji Srbije. Takođe, pozivamo i one koji su podneli odštetne zahteve bez kompletne dokazne dokumentacije, da što pre postupe po instrukcijama i dopisima  koje im je „Milenijum osiguranje“ a.d.o. dostavilo, kako bi se proces rešavanja zahteva u najkraćem mogućem roku okončao.

Obrazac za prijavu štete i Upitnik mogu se preuzeti na našem sajtu www.mios.rs., gde se nalazi i spisak neophodne dokumentacije koju treba dostaviti.

Dokumentacija podrazumeva:

  • pisani ugovor o turističkom putovanju,
  • opšti uslovi putovanja,
  • program turističkog putovanja,
  • potvrda o garanciji putovanja,
  • dokaz o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke);
  • očitana lična karta;
  • instrukcija za plaćanje (broj tekućeg računa oštećenog lica)

Osiguravač zadržava pravo da zatraži i drugu neophodnu dokumentaciju, u zavisnosti od konkretnog slučaja. 

Kompletnu dokumentaciju, uz detaljno popunjen Obrazac za prijavu štete i Upitnik uz zahtev za nadoknadu štete potrebno je dostaviti na imejl adresu: prijava@milenijum-osiguranje.rs ili putem preporučene pošte na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!