O Udruženju inženjera konsultanata Srbije

Udruženje inženjera konsultanata Srbije (ACES) je strukovno i neprofitabilno udruženje koje radi u punom kapacitetu od 2009. godine, kada je postao član FIDIC-a (Međunarodne Federacije Inženjera Konsultanata), sa sedištem u Ženevi. 

FIDIC je renomirana globalna organizacija koja postoji od 1913. godine. Primarna oblast rada FIDIC-a su standardizovani, međunarodni FIDIC modeli ugovora za veće investicione projekte u oblasti izgradnje. 

ACES kao predstavnik FIDIC-a u Srbiji promoviše vrednosti, principe i metodologiju FIDIC-a i kroz autorizovane i akreditovane obuke, i izdavanje prevedenih FIDIC ugovora u Srbiji. 

Poznavanje međunarodnih FIDIC ugovora postaje izuzetno važno usled sve veće potrebe za međunarodno usvojenim procedurama za realizaciju projekata, prevashodno porasta broja projekata u Srbiji finansiranih delom iz finansijskih aranžmana koje našoj zemlji pružaju međunarodne finansijske organizacije (World Bank, EIB, EAR, EBRD), kao i Evropska unija, kao i zbog sve većeg angažmana naših stručnjaka na projektima u inostranstvu.

Članice Udruženja mogu biti inženjersko-konsultantske firme u Srbiji, kao i arhitektonski biroi, izvođači, banke, osiguravajuća društva, advokatske kancelarije i druge firme koje su zainteresovane da promovišu ciljeve Udruženja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!