Projekti

Predstavljen jedan od najznačajnijih projekata Organizacije srpskih studenata u inostranstvu

Reč je o lansiranju platforme „OSSIUm“ koja je godinama bila san i vizija mnogih generacija srpskih studenata u inostranstvu, a koja je 28. februara predstavljena u „ASK“ centru za edukaciju.

Ovaj događaj predstavlja svojevrsnu uvertitu u sve ono što će organizacija sprovesti i organizovati u godini u kojoj proslavlja veliki jubilej: 25 godina postojanja i akitivnog pomaganja, umrežavanja i podrške srpskim studentima širom sveta (OSSI je osnovan 1997. godine).

„OSSIUm predstavlja najvažniju stvar kroz koju mi kao srpska omladina i budući predvodnici srpskog društva možemo da doprinesemo matici na planu redukcije odliva mozgova i podsticanja srpske akademske dijaspore na povezivanje i saradnju.OSSIUm dovodi svet u Srbiju i pruža Srbiji prozor u svet.

Obzirom da je OSSI najveća srpska studenska organizacija, koja usled velikog broja članova (oko 10 000) iz 23 države sveta primarno radi virtualno, kreiranje ovakve platforme je bio logičan nastavak unapređenja i razvoja organizacije. Uz to, radeći na projektu ,,pOSSIbiliti” u cilju pružanja stručnih praksi u Srbiji, tokom i nakon školovanja u inostranstvu, usled tencencija koje su rasle na stranu sve većeg odaziva privrede kao i sve većih potreba studenata za ovakvim vidom umreženosti, dolazimo do ideje za kreiranje jedinstvenog virtuelnog prostora“, istaknuto je prilikom predstavljanja projekta.

OSSI plaforma, prva i jedina platforma koja predstavlja spoj društvene i poslovne mreže i koja će povezivati srpske studente koji se školuju u inostranstvu, kako međusobno, tako i sa srpskom privredom i institucijama, radi sticanja prvog poslovnog iskustva u Srbiji i podsticanja povratka u maticu. Takođe, platforma će pružati sve potrebne informacije mladima koji žele da školovanje nastave u  inostranstvu i biće njihova podrška na celokupnom putu.

U okviru događaja održana je i panel-diskusija na temu „Važnost onlajn-zajednice za organizacije“ , na kojoj su govornici bili:

Ivan Brkljač-programski direktor Tačke Povratka

Emilija Seočanac-ispred kompanije „CollectiVibe” koja je pravila platformu

Marija Simić-ispred Organizacije srpskih studenata u inostranstvu

Panel je moderirao Strahinja Radovanović.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!