Proizvodnja hrane i pića

Prijavi se za Barcaffè Barista Cup i osvoji prestižnu L.A.G.S. edukaciju, novčanu nagradu i vrhunsko iskustvo!

Da li ste se već prijavili na regionalno takmičenje Barcaffè Barista Cup? Ukoliko još uvek niste, požurite jer vas očekuju prestižne nagrade, vrsne i iskusne sudije, kao i sjajna atmosfera!

Prijave su otvorene do 1. septembra putem ZVANIČNOG SAJTA, a uslov za učestovanje na je fotografija ili video napravljenog latte art-a, koja mora da bude postavljena na sajtu. Nakon pregleda prijava, stručni žiri će odabrati tri najbolja predstavnika iz Srbije, Hrvatskei Slovenije koji će učestovovati na finalnom takmičenju u Zagrebu.

Pobednika, ali i ostale učesnike, čekaju sjajne nagrade!

Nagrade za prvo mesto su zaista fantastične! Pobednik ovog takmičenja osvaja prestižnu, sertifikovanu L.A.G.S. edukaciju, trening prženja sa „specialty“ kafama s vrhunskim poznavaocem kafe Nikom Orošijem, Barcaffe espresso barista edukaciju, ali i vrednu novčanu nagradu u iznosu od 2,000 evra.

Odluku o pobedniku donose „majstori svog zanata“!

Finalno takmičenje biće održano 1. oktobra u Barcaffe Espresso Akademiji u Zagrebu. U finalu će kvalifikovani baristi pripremati espreso kafu, free-pour latte i pića sa potpisom, a mnoge će obradovati informacija da će imati priliku da stanu rame uz rame sa Nikom Orošijem, Renatom Kovečar, Alešom Gorencom, Petrom Ševinčem, Filipom Lipnikom, Novakom Nenezićem i Matijom Matijaškom, vrhunskim regionalnim stručnjacima i poznavaocima kafe.

Matija Matijaško, osim što je pobednik Ljubljana Barista Battle 2017. godine, ujedno i glavni edukator Barcaffe akademije u Zagrebu. Novak Nenezić, profesionalni Barcaffe trener barista, i bivši HoReCa barista trener na Disney Cruise Line ponosno nosi titulu i međunarodnog latte art sudije. Filip Lipnik, jedan od najpoznatijih barmena u Hrvatskoj stoji i iza barista akademije Art of Bar Academy. Slovenac Petar Ševič je vrhunski stručnjak industrije Specialty kave, trener i vlasnik barista akademije, koji je sudio i na hrvatskom nacionalnom Aerospressu. Aleš Gorenc patentirao je svoj lični kafeni napitak za Barcaffe koji mu je doneo pobedu na Festivalu kafe u Celju. Slovenačka ekspertkinja latte art tehnike, Renata Kočevar, jedina dama u ovogodišnjem žiriju, svoje znanje sticala je u Italiji, a put ju je odveo i na plantaže kafe u Mijanmaru. Dobitnica je sertifikata Latte Art Grading System.

Ovakvo takmičenje ne može proći bez najboljeg hrvatskog poznavaoca kafe i dobitnika mnogih nagrada, Nika Orošija. Nik je vizionar koji je ujedno i najzaslužniji za dolazak specialty kafe u Hrvatsku još 2005. godine. Svoje znanje nesebično prenosi generacijama barista, objavio je i Barista Book i otvorio trening centar za bariste.

Pola veka sjajne kafe!

Barcaffe je brend sa tradicijom dugom 50 godina, posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kafe u njegovom putu od sunčanih plantaža do šoljice savršene espresso kafe, za svoje potrošače. Barcaffè kontinuirano prati trendove tržišta i osluškuje nove zahteve svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primenjujući inovacije i brigu o kvalitetu. Dodatnu potvrdu vrhunskog kvaliteta dokazuje osvajanje 13 zlatnih medalja na Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (International Coffee Tasting), a poslednju je osvojio prošle godine Barcaffè espresso India Single Origin. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe želi da pokaže svoju ljubav, posvećenost i strast prema kafi, ujedno gradeći imidž eksperta u sferi espressa i pružajući priliku svim zainteresovanim baristima da i dalje napreduju i nadograđuju sebe u ovoj veoma popularnoj profesiji.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!