Žensko preduzetništvo

Promocija autentičnih proizvoda preduzetnica Srbije i Crne Gore

Privredna komora Srbije (PKS) i Opština Herceg Novi potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem unapređenja i jačanja regionalnog umrežavanja preduzetnica i mladih preduzetnika dveju država.

Memorandum su u Herceg Novom potpisali Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS i mr Nenad Vitomirović opštinski sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije.  Predstavljen je i zajednički projekat „Ona je vredna i bez nje ne vrijedi“ i dogovorena promocija autentičnih proizvoda Srbije i Crne Gore.

„Herceg Novi je prva opština u Crnoj Gori sa kojom je Komora potpisala Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji. Ovaj dokument je pravni okvir koji će sigurno doprineti boljem umrežavanju naših preduzetnica i njihovom ekonomskom osnaživanju, ali i jačanju ekonomske saradnje naših privreda. Ovo je samo početak dugoročnih zajedničkih projekata koje planiramo da realizijemo u narednom periodu“, istakla je Simanić.

Na sastanku u Opštini Herceg Novi predstavljen je predlog  zajedničkog projekta „Ona je vredna i bez nje ne vrijedi“ .

„Dosta je tema o kojima smo razgovarali danas, a jedna on njih je i pokretanje  inicijative za otvaranje zajedničke prodavnice u kojoj bi bili predstavljeni autentični proizvodi preduzetnica iz Srbije i Crne Gore, koje bi mogle kasnije, kao jedinstven brend, da plasiraju na treća tržišta. Otvaranje prodavnice je inicijativa koja je sada pokrenuta i u narednom periodu radićemo na njenoj realizaciji“, rekla je Simanić.

Cilj je, po njenim rečima, da se predstave autentični proizvodi kojih ima puno i Srbija i Crna Gora, da se pomogne malim proizvođačima i da se promovišu proizvodi koji se ne mogu naći u velikim marketima, a izuzetno su kvalitetni.

Sastanak u Opštini Herceg Novi organizovao je predsednik opštine Stevan Katić, a prisustvovali su i Nevenka Ćirović, generalni konzul Crne Gore u Srbiji, Mićo Rogović, generalni konzul Srbije  u Crnoj Gori, mr Slobodanka DŽinović-Kojić, šef Kancelarije za preduzetništvo PKS, Svetlana Čavić predsednica Opšteg udruženja preduzetnica Vojvodine.

Nakon potpisivanja Memoranduma preduzetnice su održale Networking i dogovorile niz aktivnosti za naredni period.

Foto PKS Slobodanka Kojić DŽinović                         

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!