Saobraćaj i transport

Putujte sigurno. Kakvu korist donosi putno osiguranje?

Bilo da ste na godišnjem odmoru ili poslovnom putovanju, polisa međunarodnog putnog osiguranja omogućava vam sigurnost 24 sata dnevno. Troškovi lečenja u inostranstvu mogu biti izuzetno skupi, čak i za najjednostavnije intervencije. Stoga, kupovina polise putnog osiguranja je uvek pametan izbor!

Kako koristiti usluge asistentske mreže?

Putno osiguranje fukcioniše putem međunarodnih asistentskih mreža medicinskih ustanova, sa kojima osiguravajuće kuće imaju saradnju.  Ukoliko dođe do potrebe za medicinskim uslugama, pozivom na broj call centra mreže, operateri će Vas upititi na najbližu zdravstvenu ustanovu. Dovoljno je samo pozvati call centar, Vaš poziv će biti evidentiran i bićete pozvani za nekoliko sekundi u cilju smanjenja troškova usluga rominga.

Bitno je naglasiti da su svi troškovi lečenja i neophodnog transporta potpuno besplatni do iznosa od 30. 000 evra, a cena putnog osiguranja po danu u proseku iznosi  1 evro. Takođe, ukoliko ne koristite usluge asistentske kuće i sami izaberete zdravstvenu ustanovu, svi troškovi će vam biti nadoknađeni uz priloženi originalni račun kod osiguravajuće kuće.

Šta ste obezbedili sebi i svojoj porodici kupovinom putnog osiguranja?

- Troškove lečenja i prevoza u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode za vreme boravka u inostranstvu

- Troškove repatrijacije ili troškove sahrane u inostranstvu

- Troškove potrage i spašavanja, uključujući troškove spašavanja helikopterom

- Troškove povratnog putovanja za jednu blisku osobu u slučaju da bolničko lečenje traje duže od pet dana

- Troškove za prevoz i smeštaj saputnika zbog izmene rezervacije

- Troškove alternativnog prevoza i prenoćišta ako zbog neočekivanih događaja zakasnite na sledeće prevozno sredstvo ili na zakazani događaj

Na osnovu višegodišnjeg iskustva, sa sigurnošću možemo reći da su usluge asistentskih kuća na visokom nivou, veoma su brzi i efikasni.  Imaju odličnu komunikaciju sa klijentom, kao i sa zdravstvenom ustanovom, bez obzira na kom kontinentu se nalazili.

I još jedna veoma važna stvar: s obzirom da sve manje slobodnog vremena možemo priuštiti sebi, većina osiguravajućih kuća nudi mogućnost kupovine polise putnog osiguranja online.

 

Emilija Bačanin, Prorisk osiguranje

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!