Obrazovanje i posao

Raspisan godišnji konkurs za nagradu za korporativno volontiranje

Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv, šesti put zaredom, raspisali su godišnji konkurs za dodelu Nagrade za korporativno volontiranje, namenjen svim kompanijama koje su u prethodnih godinu dana uključivale svoje zaposlene u podršku zajednici, stavljajući na raspolaganje njihova znanja, veštine i vreme.

Nagrada se dodeljuje za sledeće kategorije: najbolji volonterski program, najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, razvoj zaposlenih, skill based volontiranje, pružanje pro bono usluga, najbolja volonterska akcija, a posebno priznanje biće dodeljeno malim preduzećima koja neguju kulturu uključivanja zaposlenih u podršku lokalnoj zajednici.

O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, nevladinih i međunarodnih organizacija. Nagrade će biti uručene na svečanosti u decembru 2017. godine.

Nagrada za korporativno volontiranje uspostavljena je 2011. godine u saradnji sa međunarodnim partnerima CSR Europe i BITC u sklopu obeležavanja evropske godine volontiranja, kao deo šire inicijative koja je realizovana u 23 evropske zemlje.

Konkurs je otvoren do 16. novembra. Informacije o uslovima učešća i prijavni formular možete pronaći na OVOM linku.

Korporativno volontiranje postaje sve zastupljenija praksa društveno odgovornih kompanija. U toku prošle godine, više od 2.082 radna dana posvetili su zaposleni članica Foruma za odgovorno poslovanje društvenim ciljevima, dajući doprinos više od stotinu volonterskih akcija i projekata. Nagrada za korporativno volontiranje još jedan je način da se istakne značaj prakse nefinansijskog davanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!