Obrazovanje i posao

Sajam poslova i praksi za mlade inženjere JobFair17

Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta "JobFair17 - Kreiraj svoju budućnost!" održava se danas i sutra u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Organizatori projekta, studenti volonteri, trinaestu godinu zaredom pomažu kolegama da pronađu šansu za zaposlenje i rade na ostvarivanju misije Sajma - smanjenje nezaposlenosti među mladima i sprečavanje odliva stručnog kadra, problemi sa kojima se pretežno susrećemo u oblasti tehničkih nauka u našoj zemlji.

Sajam posetiocima, pored karijernog napretka, takođe pruža i priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učešće u mnogimpropratnim sadržajima JobFair-a.

"JobFair godinama unazad predstavlja vezu između studenata, kompanija i obrazovnog sistema u našoj zemlji, dakle studenti i diplomci imaće šansu da se kroz direktan kontakt upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti i time steknu uvid u trenutnu potražnju tržišta kao i koja su to znanja i veštine trenutno najpotrebnija kako bi se došlo do zaposlenja", izjavila je Simona Šutić, koordinator za odnose s javnošću.

Ona je istakla da će svi posetioci imati priliku da besplatno prisustvuju tribinama na aktuelne teme koje će držati stručnjaci i predstavnici kompanija, učestvuju u razgovoru za posao i seminaru profesionalnih veština "LevelUp - Podigni nivo svojih veština", saopštili su organizatori.

Od ove godine dodatni sadržaj edukativnog dela Sajma čini i interaktivna radionica "Case Study" u kojoj će učesnici rešavati problem dat od strane kompanije u realnom vremenu.

Neke od kompanija koje će se studentima i diplomcima pružiti priliku za zaposlenje su Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, Asseco, TeleSign, Namics, VIP, Endava, Elsys i Avisto kao i mnoge druge.

Podršku projektu takođe su pružili Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grad Beograd, Opština Palilula kao i svi dekani tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!