Samorukovođenje podrazumeva našu svest o tome da smo mi ti koji upravljamo sopstvenim učinkom i motivacijom.

Samorukovodioci znaju kako da osveste svoje potencijale i postave zadatke i ciljeve koji su ostvarljivi i realni. U stanju su da preuzmu kontrolu nad sopstvenim razvojem. Oni će znati kako da komuniciraju svoje potrebe i dobiju podršku koja im je potrebna za napredak. Svojom posvešćenošću i napornim radom oni će povećati produktivnost celog tima. Svesni su da su oni ti koji stoje ispred celog tima, i da je uspeh izvršenja zadataka njihova odgovornost. U tome im pomažu set uverenja i set veština.

Set uverenja čine tri koraka:

·  Aktiviranje tačaka moći

·  Preispitivanje pretpostavljenih ograničenja

·  Proaktivnost.

Set veština samorukovodioca čine:

·  Postavljanje ciljeva

·  Procenjivanje

·  Usklađivanje.

Da bismo dobro upravljali drugima, prvo moramo da znamo kako da upravljamo sobom. Sve počinje od nas samih. Ukoliko i vi želite da povećate svoju efikasnost, potencijal i moć, a da pri tome steknete samopouzdanje i veštine koje su vam potrebne za postizanje visokog učinka, prijavite se za jednodnevni otvoreni trening “Samorukovođenje” koji će se održati 26. marta 2019. godine u prostorijama Blanchard Serbia na adresi Marka Nikolića 11 u Zemunu. Više informacija, kao i same prijave možete slati na info@blanchard.rs. Čekamo vas!

Natalija Vukosavić

H.art Development Center

 

 

H.art Development Center D.O.O.http://www.hart.rs/

H.art je sertifikovani partner Blanchard International Serbia, time i zvanični predstavnik Ken Blanchard Companies programaza Srbiju, među kojima je i program Situaciono rukovođenje II.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!