Hardver

„Samsung“ pravi čipove dizajnirane da rudare kriptovalute kao što je bitkoin

Kompanija „Samsung Electronics“ proizvodi čipove za kinesku kompaniju kako bi joj omogućila  rudarenje kriptovaluta, sa ciljem da poveća zaradu na tržištu kriptovaluta ove godine.

„Samsung“ je objavio da će "imati koristi od povećanja potražnje za kriptovalutama", nakon čega je usledio izveštaj u lokalnim južnokorejskim medijima, u kojem je portparol potvrdio da je napravio hardver dizajniran za rudarenje kriptovaluta.

"Napredujemo sa našim poslovanjem koji snabdeva virtuelnu kompaniju za rudarenje u Kini. Poslovanje je u početnoj fazi, tako da je procenat profita od ukupnog posla još uvek mali", izjavio je portparol kompanije Samsung.

“Rudarenje je proces koji zahteva korišćenje super kompjutera za rešavanje složenih matematičkih problema kako bi potvrdili transakciju na bitkoin mreži i zahteva specijalizovane hardvere i čipsete. To je ono što „Samsung“ može da napravi”, doda je on.

Kompanija „Samsung“ je saopštila da očekuje da će njena livnica biti "broj dva" u poslu izrade čipova za rudarenje bitkoina. Podsetimo, tajvanski “TSMC” je trenutno broj jedan u proizvodnji čipova.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!