Mobilni uređaji

Samsung sprema konkurenciju za Apple Face ID

Iako Samsung još uvek nema odgovor na Apple Face ID, najverovatnije je da će se to promeniti tokom sledeće godine.

Budući da se u okviru Galaxy S9 modela zadržao senzor za otisak prsta kao vid biometrijske sigurnosti, jasno je da kompanija još uvek nema odgovor na Apple Face ID. To bi ipak moglo da se promeni sledeće godine, budući da će se u okviru modela Galaxy S10 navodno naći i prednja 3D kamera, koja jasno ukazuje da bi senzor za otisak prsta mogao da ode u istoriju.

TrueDepth kamera kompanije Apple koristi 30.000 infracrvenih tačaka kako bi napravila 3D model lica korisnika, te ima i druge funkcije, pa pored Face ID tehnologije podržava i animirane emotikone, i na njih prenosi izraze lica koje korisnik prethodno napravi. Budući da Galaxy S9 ima 2D prednju kameru, ove funkcije još uvek ne ispunjavaju uslove da bi ušle u trku sa rivalima, a otključavanje uređaja uz pomoć lica moguće je preko Intelligent Scan opcije, mada se spekuliše da još uvek nije dovoljno bezbedna.

 Prema nekim izveštajima Samsung se udružuje sa startap kompanijom Mantis Vision, a kako bi zajedno radili na 3D kameri za Galaxy S10, te se očekuje da 2019. godine Galaxy modeli ravnopravno uđu u trku kada je Face ID tehnologija u pitaju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!