Društvo

Saslušani studenti osumnjičeni za organizovanje "Protesta protiv diktature"

Studenti Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić, studenti FDU, saslušani su u Prekršajnom sudu u Beogradu jer su označeni kao organizatori neprijavljenog skupa 21. aprila ove godine, pod nazivom "Protest protiv diktature".

Odbrana je tražila saslušanje svedoka - učesnika protesta i policajaca koji su podneli prijavu, dok je deo građana, okupljenih ispred suda, podržao studente.

U obraćanju medijima nakon saslušanja, advokat studenata je rekla da je odbrana tražila dodatno saslušavanje svedoka, učesnika protesta u policajaca koji su podneli prijavu.

Sud ima rok od dva meseca da odluči da li će nastavi sa saslušavanjem svedoka koje je predložila odbrana ili će doneti oslobađajuću presudu u postupku, navela je advokatica.

Podsetimo, policija je utvrdila da su oni organizatori skupa na osnovu toga što su, kako stoji u izveštaju, "vodili" skandidaranje ispred redakcije Informera, "izdvojili su se na čelu kolone kao organizatori", a kasnije ispred Skupštine pozvali okupljene da prihvate poziv lidera Nove stranke Zorana Živkovića da posmatraju sednicu parlamenta sa balkona.

Studenti su negirali optužbe i naveli da nikakav protest nisu organizovali, a da su na čelo kolone došli spontano.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!