Najava

SAZNAJ ZAŠTO LOKALNA ZAJEDNICA TREBA DA SE PITA

Povodom konkursa za program „Fondacija našeg kraja – Zajednica se pita!“, Trag fondacija organizuje online događaj u sredu 25. maja 2022. godine, od 15.00 do 16.30 časova. Cilj ovog događaja je isticanje značaja lokalnih fondacija i njihove uloge u razvoju lokalnih zajednica u Srbiji i regionu.

Program „Fondacija našeg kraja“ osmišljen je kao podrška za sve one koji imaju kreativne ideje za poboljšanje kvaliteta života u svojim zajednicama i koji su spremni da osnuju lokalnu fondaciju. Program podrazumeva edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku, kao i mogućnost saradnje sa drugim fondacijama u Srbiji i regionu. Zahvaljujući ovom programu, u prethodne dve godine formirane su lokalne fondacije u Nišu, Pančevu i Staroj Pazovi, koje su podržale 35 inicijativa u svojim zajednicama. 

„Lokalne fondacije su se pokazale kao ključni pokretač promena u zajednici, jer inspirišu, pokreću i osnažuju građane da se udruže i zajedničkim radom poboljšaju svoje neposredno okruženje. Trag fondacija kroz ovaj program želi da podrži građanski aktivizam, koji je usmeren na korišćenje resursa iz zajednice, s ciljem da svoje okruženje učine boljim mestom za život. Koncept lokalnih fondacija pozitivno utiče i na razvoj filantropije i solidarnosti“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

O značaju lokalnih fondacija na online događaju govoriće Marija Mitrović, direktorka programa filantropije i partnerstva Trag fondacije i Vjekoslav Vuković, savetnik za razvoj kapaciteta Trag fondacije, dok će svoja iskustva i rad predstaviti Nikola Rajković iz Lokalne fondacije Stara Pazova, Predrag Mijalković iz Lokalne fondacije Pančevo i Filip Jovanović iz Lokalne fondacije Niš.  

Ukoliko želite da učestvujete na online događaju, molimo da se prijavite putem linka: 

https://bit.ly/SaznajZastoLokalnaZajednicaTrebaDaSePita

do početka događaja, a odmah nakon prijave dobijate i pristupni link. Program „Fondacija našeg kraja – Zajednica se pita!“ Trag fondacija pokrenula je krajem 2019. godine, uz podršku Fondacije Čarls Stjuart Mot. Ideja programa je da se pruži podrška osnivanju i radu lokalnih fondacija u šest zemalja Zapadnog Balkana u narednih 10 godina.  

Konkurs je otvoren do 9. juna 2022. godine, a više informacija možete pronaći na sledećem linku: https://www.lokalnefondacije.rs/pinovana-vest/novi-konkurs/.

O Trag fondaciji:

Trag je regionalna fondacija koja deluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Već 23 godine podržava i podstiče građane na aktivno učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima žive ili posluju. Trag fondacija osnažuje ljude koji veruju da zajedničke inicijative mogu imati veliki uticaj i koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u svojim zajednicama. Tokom prethodne dve decenije Trag fondacija je kroz brojne programe podržala više od 1.700 uspešnih projekata sa preko 15 miliona evra uloženih širom Srbije i regiona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!