Mobilni uređaji

Sigurnost Xiaomi telefona potvrđena od strane Nemačke savezne kancelarije za bezbednost informacija

Korporacija Xiaomi je juče primila obaveštenje od Nemačke savezne kancelarije za bezbednost informacija - BSI o završenoj reviziji Xiaomi pametnih telefona, sa fokusom na proizvode sa nemačkog tržišta.

Iz BSI su zaključili da nije moguće identifikovati nikakve anomalije koje bi zahtevale dalju istragu ili bilo kakve druge mere. Konkretno, BSI nije uspeo da otkrije bilo kakav prenos filter liste kao što je objavljeno ranije.

Kao odgovor na ovo, predstavnik kompanije Xiaomi je izjavio: „Xiaomi je zadovoljan što rezultati istrage koju je sprovela Nemačka savezna kancelarija za bezbednost informacija (BSI), koji su objavljeni juče, potvrđuju našu posvećenost transparentnom i odgovornom poslovanju, kao i to da su nam privatnost i bezbednost naših korisnika uvek glavni prioritet. Dokazano je da se pridržavamo svih zakona Evropske unije i nacionalnih zakona države Nemačke kada je u pitanju privatnost i bezbednost podataka, kao i svih važećih EU standarda za pametne uređaje. Pozdravljamo razmenu sa korisnicima, regulatorima i drugim zainteresovanim stranama, kao što je BSI, i ostajemo posvećeni stalnom poboljšanju i inovacijama“.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!