Mobilni uređaji

Smena na čelu kompanije “Nokia”

Finska kompanija “Nokia” odlučila je da zameni svog izvršnog direktora, usled borbe za mesto na tržištu 5G telekomunikacione opreme.

Iz kompanije su saopštili da će sadašnjeg šefa Radživa Surija u avgustu zameniti Peka Lundmark, koji je direktor u finskoj energetskoj kompaniiji “Fortum”.

Suri je na mestu izvršnog direktora kompanije poznate po nekada najprodavanijim telefonima na svetu proveo šest godina, a povući će se u avgustu 2020. godine.

“Nokia” već godinama vodi ljutu borbu za prevlast sa rivalima “Huawei” i “Ericsson”.

Kompanija, ipak, nije iskoristila priliku koja se javila sa problemima “Huawei”-a u SAD, i zaostaje za konkurentima koji se trude da obezbede opremu za prenosnike bežične mreže za sledeću generaciju superbrzog interneta, prenosi B92.

Samo u prošlom mesecu “Huawei” je obezbedio najmanje 91 komercijalni 5G ugovor, dok je “Nokia” obezbedila 68, a “Ericsson” 81.

Koliko je dosadašnji šef dobro vodio kompaniju govori i podatak da je u trenutku stupanja na mesto generalnog direktora “Nokia” zarađivala oko 1,1 milijardi evra, a danas zarađuje gotovo 11 milijardi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!