Berza

“Snap” bi mogao postati profitabilan čak znatno ranije nego je prognozirano

Kompanija “Snap”, poznata po društvenoj mreži Snapchat, u prvoj godini na berzi donela je mnoga iznenađenja. Najnovije iznenađenje stiže u obliku najave da bi mogla postati profitabilna čak tri godine pre nego su to očekivali na Wall Streetu.

 

Analitičari ne očekujuli na Wall Streetu. pozitivne poslovne rezultate pre 2021. godine, ali se čini kako generalni direktor “Snap”-a Evan Spiegel ne deli njihovo mišljenje i ima malo drugačije planove. On je u intervjuu za “The Information” izjavio da kompanija ide prema poslovanju s nulom već ove godine. Čini se da su se te izjave dopale ulagačima, budući da je u petak vrednost akcija “Snapa” porasla za 2,4 odsto, prenosi ICT Business.

Povećanje profitabilnosti verovatno će značiti smanjenje troškova. “Snap” već ima iskustva s borbom protiv lošeg morala, budući da su nedavno odustali od bonusa za zaposlene nakon što nisu ispunjeni interno postavljeni ciljevi.

“Snap” je pre nekoliko dana potvrdio da je u najvećem smanjenju broja radnika do sada otpustio 120 inženjera. Taj su potez opravdali željom da više osnaže najbolje i najtalentovanije inženjere u kompaniji i rekli su kako on nije vezan za delove poslovanja, koji utiču na prihode.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!