Društvo

Srpska lista u devet od deset opština ima gradonačelnike

U svih deset opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na KiM pobedili su kandidati Srpske liste za gradonačelnike, podaci su Centralne izborne komisije.

Predstavnici Srpske liste su u devet opština mesto gradonačelnika obezbedili već u prvom krugu, dok su u jednoj, opet sa najviše glasova, ušli u borbu za drugi krug.

Na osnovu podataka objavljenih na sajtu CIK-a, najviše glasova u tim opštinama osvojio je novi gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, za koga je, od ukupnog broja izašlih, glasalo 87,88 odsto birača.

Sledi gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović, koji je osvojio 80,19 odsto glasova izašlih, a za gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića glasalo je 77,62 odsto birača.

U Štrpcu je 74,02 odsto izašlih birača svoj glas dalo Bratislavu Nikoliću, a u Zvečanu je 69,26 odsto glasalo za Vučinu Jankovića.

Goran Rakić je u Severnoj Mitrovici osvojio 66,97 odsto glasova, a u Leposaviću su 3.942 birača glasala za Zorana Todića, što je 62,18 odsto od ukupnog broja izašlih na jučerašnje lokalne izbore na KiM.

Gradonačelnik opštine Parteš Dragan Petković osvojio je 58,95 odsto glasova, a Svetislav Ivanović, gradonačelnik Novog Brda, osvojio je 54,97 odsto glasova.

Strahinja Spasić, predsednik opštine Klokot, osvojio je 42,08 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača u toj opštini i ići će u drugi krug.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!