Izvoz

Srpske kompanije dogovorile izvoz od 17 miliona evra na sajmu u Moskvi

Srpske kompanije dogovorile izvoz vredan više od 17 miliona evra na sajmu WorldFood u Moskvi.

Na međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi WorldFood, kompanije iz Srbije su dogovorile izvozne poslove vredne više od 17 miliona evra, saopštila je Privredna komora Srbije. Nastup srpske privrede na ovoj prestižnoj svetskoj manifestaciji organizovali su PKS i RAS uz podršku UNDP Srbija.

Predstavnici srpskih kompanija, na sajmu WorldFood, koji je održan od 11. do 14. septembra, imali su čak 500 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Rusije i drugih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

"Ruski federalni i regionalni trgovinski lanci i distributeri veoma su zainteresovani za proizvode iz Srbije počev od konditorske industrije, preko mesnih prerađevina, svežeg, smrznutog i prerađenog programa voća i povrća, do raznih vrsta napitaka i eko proizvoda", rekao je Dejan Delić, direktor predstavništva PKS u Rusiji.

Na sajmu prehrane u Moskvi učestvovalo je 1.500 izlagača iz 65 zemalja na 23.000 m2 izložbene površine. Privredna komora Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, i Razvojna agencija Srbije, organizovali su nastup 15 domaćih kompanija iz sektora proizvodnje i prerade voća i povrća, konditorskih i eko proizvoda, mesnih prerađevina i pića.

Proizvodne i izvozne kapacitete na sajmu u Moskvi predstavili su: Agroprom Gornji Tavankut, Bahus Paraćin, Carnex Vrbas, Ćirić agro MŽD Titel, EkoAgri Srbija Bela Crkva, GMP Jarmenovci, ITN Group Beograd, Jaffa Crvenka, Jugprom Leskovac, Lučić Grupa Sombor, Mirax Agrar Beograd, Vino Župa, PIK Južni Banat Bela Crkva, Pionir Subotica, Zlatiborac Mačkat.

Privredna komora Srbije uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji i Razvojna agencija Srbije, uskoro počinju organizaciju nastupa srpke privrede na predstojećoj, najvećoj međunarodnoj izložbi hrane u Ruskoj Federaciji – Prodekspo 18, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!