Omladinsko preduzetništvo

Srpski porodični posao na "Kikstarteru" dobio 107.000 dolara

Predrag Lazović je u januaru ove godine svoju igricu postavio na internet platformu “Kikstarter”, na kojoj ljudi širom sveta finansiraju dobre ideje, tražeći novčanu pomoć od 2.000 dolara, a dobio 50 puta više.

Kampanja za koju je srpski preduzetnik dobio mnogo više nego što je i mogao da pomisli, bila je za igricu “Tank Chess”, koja je osmišljena tako da se na šahovskoj tabli igrači bore tenkovima, prenosi portal "Startit".

“Sa vizijom za svoju prvu igru sam se jednostavno probudio jednog jutra, nakon čega sam je ubrzo i realizovao”, priča Predrag. “Igra nije imala naročitog uspeha na tržištu, može se reći da je bila suviše originalna da bi bila prihvaćena. U svetu „ozbiljne“ igre uglavnom stvaraju čitavi timovi autora. Ja sam u početku sve radio sam, ali mi se ubrzo pridružio i sestrić.”

Nakon toga su zajedno osmislili nekoliko igara, a sada je Stefan deo kreativnog tima, zadužen za komunikaciju sa inostranim partnerima.

Kćerka Vojislava je završila Grafički dizajn na Beogradskoj Politehnici i nakon stečenog iskustva u nekoliko grafičkih firmi je odlučila da im se u pridruži u realizaciji aktuelnog projekta „Tenkovski šah“, za koji su i dobili veliki sredstava.

Za nekoliko dana cela porodica, odnosno firma, učestvuje na Internacionalnom Festivalu društvenih igara u Kanu, koji se održava u istom prostoru gde i čuveni filmski festival. Pre pet godina na događaj su išli kao autorski tim, a danas familija već ima svoju firmu – Forsage Games.

Na festival dolaze gejmeri iz cele Evrope da bi se upoznali sa novim igrama i družili sa autorima. Pre pet godina festival je imao preko 170.000 posetilaca. To je prilika da širokoj publici prikažu najnovije projekte i da sklope nove dogovore sa distributerima.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!