Kroz Startit centar je, tokom godina, prošlo 30.000 ljudi. Centar je pomogao pokretanje 50 startapova, koji su prikupili 2,5 miliona evra i doneli deset miliona evra prihoda

U osam prostora širom Srbije, IT-ijevci mogu svakodnevno da rade, dobiju stručnu obuku za pokretanje biznisa, dođu do preko potrebnog investitora, ali i da se međusobno upoznaju i imaju osećaj kao da rade u velikoj firmi, a ne od kuće.

Tako je neprofitna organizacija “Startit”  napravila pravi “biznis inkubator” za IT struku, u kojem danas radi 18 zaposlenih, a kroz koji prođe više od 150 startapera, piše list "Danas".

Ipak, kada su Zoja Kukić, Vukašin Stojkov i Vladimir Trkulja, započeli ovaj projekat pre deset godina, oblast IT je u Srbiji bila “ispod radara”. Ekipa “Startita” došla je na ideju da tim ljudima obezbedi platformu kako bi bili uspešniji. Počeli su da dovode investitore u Srbiju, koji su pristajali da se upoznaju sa programerima i dizajnerima sa Balkana i bez plaćenih troškova puta i smeštaja.

Kada su otvorili prvi centar za IT preduzenike, a i naredne tri godine, svi su radili druge poslove, da bi 2015. godine kolektivno dali otkaz i samo se posvetili “Startitu”. Otvorili su i sajt, koji dnevno čita 70.000 ljudi, na kome pišu o inovacijama u programiranju, ali i brojnim drugim zanimljivostima iz sveta preduzetništva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!