Društvo

Studentima ispunjeni zahtevi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je da su ispunjeni zahtevi predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu.

„Omogućili smo više rokova za ispite kao i da ostanu u domovima tokom leta shodno obavezama koje imaju na fakultetima. Kao što smo rekli na prvom sastanku studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste tražili“,, istakao je Šarčević i dodao da su sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Republike Srbije.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu,bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!