Svet građevinarstva-nekretnina

Svečano otvoren hotel "Šeraton" u Novom Sadu

Hotel "Šeraton", koji je deo međunarodne Meriot grupe, otvoren je zvanično u Novom Sadu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na otvaranju "Šeratona" rekla da je to snažan signal za grad koji time postaje "jači turistički, kulturni i kongresni centar".  

Brnabić je rekla da je Novi Sad danas vodeća turistička destinacija u Srbiji i da će takve investicije u turizam dobiti poseban značaj kada Novi Sad 2019. godine ponese titulu Evropske prestnice mladih i 2021. kada postane Evropska prestonica kulture.  

Premijerka je rekla da je Srbiju u prva tri meseca 2018. godine posetilo više od 580.000 turista, kao i da je to donelo devizni priliv od 229 miliona evra, što je oko 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine.  

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, koji je nosilac projekta "Šeraton Novi Sad", rekao je da je otvaranjem tog hotela Novi Sad dobio prvi međunarodni hotelski brend koji će doprineti jačanju infrastrukture grada i boljem pozicioniranju Evropske prestonice kulture 2021. godine.  

Kostić je rekao da je u hotel "Šeraton" uloženo 15 miliona evra i da je u njemu obezbeđeno 120 novih radnih mesta, a da je korporativnom strategijom MK grupe predviđeno još investicija u hotelijerstvo u regionu.  

On je dodao da MK grupa upošljava oko 7.000 ljudi u Srbiji i da je u poslednjih pet godina ta kompanija investirala u zemlji 500 miliona evra, kao i da je za poslednje tri godine uplatila više od 320 miliona evra poreza u budžet po raznim osnovama.  

Prema njegovim rečima, MK grupa je u poslednjih 20 godina investirala više od milijardu evra u Srbiji. 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!