Projekti

Svetske kompanije traže partnere u Srbiji 26. i 27. aprila

Globalno poznate kompanije iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske i Švedske, koje posluju u metalskoj i metalo prerađivačkoj, gumarskoj i industriji plastike i inovacija u zdravstvu, zainteresovane su za nove poslovne mogućnosti u Srbiji i regionu i pronalaženje biznis partnera koji žele da postanu deo lanca dobavljača svetskih imena - thyssenkrupp Automotive, Roche Diagnostics, DBW, EAO, SAG Tubi, Skylotec, Plast-Met, i drugih.

Upravo će dvodnevna regionalna B2B konferencija InterConnect, koja se održava u Beogradu 26. i 27. aprila, biti jedinstvena prilika za predstavnike velikih, srednjih i malih preduzeća iz Srbije i regiona da se povežu sa menadžerima svetskih kompanija i saznaju sve o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa i lanaca snabdevanja i aktuelnim izazovima globalne trgovine i industrije.

Jedan od glavnih govornika na „InterKonekt” konferenciji biće Ferdinand Viland, direktor nemačke kompanije “thyssenkupp Automotive”, koji će ukazati na najaktuelnije teme u međunarodnom poslovanju, primenu i najbolju praksu održivosti i cirkularnosti na globalnom ekspertskom nivou i ponuditi saradnju potencijalnim lokalnim dobavljačima koji su spremni da partnerski sarađuju sa ovom kompanijom.

„Prošle godine sam prvi put posetio Srbiju i Zapadni Balkan i potvrdio ono o čemu sam već čuo - da postoji ogroman potencijal za nove profesionalne i pouzdane partnere koje tražimo”, istakao je Viland koji će na konferenciji govoriti o nemačkom Zakonu o dju dilidžensu (Due Dilligence) u lancu snabdevanja i načinu kako se njegova kompanija prilagodila novoj regulativi. Na „InterKonektu“, kaže Viland, očekuje da upozna predstavnike domaćih preduzeća jer je kompanija thyssenkupp Automotive zainteresovana za „nearshoring” potencijal Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Na ovogodišnjem „InterKonektu“ se očekuje učešće više od 150 predstavnika kompanija iz Srbije i regiona koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, dogovore nove poslove i uključe se u međunarodne lance dobavljača.

Hendrik Hansen, globalni menadžer kategorije proizvoda za specijalne projekte Roche Diagnostics, preneće na konferenciji iskustva održivosti u lancu snabdevanja i približiti aktuelne trendove na primeru poslovanja te švajcarske kompanije.

„Verujemo da možemo da uspostavimo kontakt sa mnogim interesantnim potencijalnim dobavljačima. Štaviše, već sam video primere kompanija za koje verujem da mogu biti veoma interesantne za nas. Potrebni su nam dobavljači koji mogu da rade na nivou MedTech, što takođe vidim u regionu” kaže Hansen.

Kompanija Roche Diagnostics planira da preseli njihovu bazu dobavljača na obližnje destinacije, rekao je Hansen koji će učesnicima i potencijalnim budućim partnerima na  konferenciji predstaviti zanimljive aspekte poslovanja te švajcarske kompanije.

Na „InterKonektu” će učestvovati i nemački DBW, švajcarska firma EAO, italijanska kompanija SAG Tubi, zatim, Skylotec, kao i druge poznate međunarodne kompanije.

InterConnect konferenciju, koja se održava u hotelu Metropol Palace u Beogradu, organizuju Privredna komora Srbije i kompanija Convestenics, uz podršku projekta „Velika mala privreda" koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!