Projekti

Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver bankrotirao

Jedan od najboljih svetskih kuvara Džejmi Oliver je, po svemu sudeći, bankrotirao i više nema novca za ulaganje u svoje restorane.

On je naime uložio čak 12,7 miliona funti kako bi spasao svoje poslovno carstvo, što je, kako je naveo, cela njegova ušteđevina.

Međutim, takvo ulaganje ostavilo je ozbiljne posledice pa Džejmi danas više nema ni jednu jedinu funtu, prenose svetski mediji. "Nemam više novca za dodatno podupiranje restorana", priznao je Džejmi.

Na pitanje da li bi se opet odvažio na slično ulaganje, Oliver je rekao: "Ne, jer na računu nemam ništa. Ne smem više da rizikujem i ugrožavam ljude koji rade za mene", istakao je omiljeni engleski kuvar.

Oliver je svoj prvi italijanski restoran "Jamie's Italian" otvorio 2008. godine, a početkom ove godine bio je primoran da zatvori 12 restorana zbog duga od čak 71,5 miliona funti. Zbog svega ovoga otkaz je dobilo i oko 600 ljudi, prenosi B92.

Oliver već neko vreme ima ozbiljne finansijske probleme. Nakon što se njegov lanac restorana prošle godine našao pred bankrotstvom, Oliver je odlučio da ide na sve ili ništa.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!