Mobilni uređaji

Telekomunikacioni operater u Austriji prihvata plaćanje usluga kriptovalutama

Vodeći austrijski telekomunikacioni operater A1 je počeo da prihvata kriptovalute kao način plaćanja u sedam odabranih prodavnica u Austriji.

Počev od 19. avgusta, korisnici A1 mogu da plate za mrežne usluge u odabranim filijalama A1 koristeći šest kriptovaluta: bitkoin (BTC), eterijum (ETH), XRP, lajtkoin (LTC), stelar (XLM) i deš (DASH), navodi se u službenom saopštenju kompanije.

A1 pejment servis, digitalni sistem plaćanja razvijen u saradnji sa austrijskim stručnjakom za digitalne valute Salamanteks, nemačkim operaterom za gotovinsko plaćanje Konkardis i francuskim Ingenikom, prvi put je predstavljen sredinom juna.

Pored postojećih načina bezgotovinskog plaćanja, A1 sistem će omogućiti i kupcima A1 da usluge plaćaju pomoću kineskih operatera plaćanja Alipej i ViČetPej kasnije u avgustu, napominje se u saopštenju za medije.

Markus Šrajber, šef za poslovni marketing u A1, rekao je da plaćanje digitalnim valutama postaje sve više rasprostranjeno u globalu, dok gotovina postaje zastareli model, što utiče na sve industrije. Dodao je da će novi kriptopilot omogućiti A1 da razradi tražnju i prihvatanje digitalnih valuta, prenosi B92.

Tokom pilot-programa, A1 korisnici će u trenutku kupovine usluge dobiti fiksnu cenu konverzije izabrane valute, dok će provajderi smanjiti rizik od fluktuacije cena tokom potvrde transakcije.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!