Industrija

“Tigar” pravi čizme za NATO vojnike

Kompanija "Tigar" ugovorila je proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, izjavio je generalni direktor "Tigra" Vladimir Ilić.

Osim švedske i finske armije, u zaštitnoj obući koračaće tako i pripadnici NATO snaga, kažu u ovoj kompaniji.

Novi ugovori za ovu i narednu godinu postignuti su sa kupcem "Interplast" iz Poljske a odnose se na izradu zaštitnog programa obuće za tržište – Poljske, Iraka, Irana, Katara, Turske, Nemačke, Saudijske Arabije, kao i obuće za NATO alijansu.

U pirotskoj fabrici obuće se ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno šumarske i čizme pod brendom "FHR".

"Od nedavno u vatrogasnoj čizmi koracaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spašavanja", objašnjava Ilić, prenosi RTV.

Osim ove proizvodnje u kompaniji "Tigar", potpisani su ugovori za proizvodnju čizama specijalne namene za Finsku armiju za 2020. godinu, a početak proizvodnje planiran je za novembar ove godine.

"S obzirom na kvalitet proizvoda i dugoročnu saradnju, izvesno je i dobijanje ugovora za 2022. godinu", kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, kompanija je dobila posao na tenderu i za snabdevanje Švedske armije do 2022. godine.

Podaci pokazuju da "Tigar" iz Pirota zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi, među proizvođačima-izvoznicima gumene obuće, a ova kompanija je većinskom državnom vlasništvu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!