Trgovina

Todorića u Londonu brani supruga Tonija Blera

Osnivač “Agrokora” Ivica Todorić stigao je na londonski sud u društvu nove advokatice Šeri Bler, supruge bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, javlja HRT.

Osnivač “Agrokora” Ivica Todorić i njegova nova advokatica pokušaće uveriti Visoki sud u Londonu, koji mu je krajem jula odbio žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj, da promeni mišljenje, što mu je poslednja prilika da izbegne izručenje, prenosi HRT.

Šeri Bler ugledna je britanska advokatica i supruga Tonyja Blaira, jednog od britanskih premijera s najdužim stažem na dužnosti.

Visoki sud je 24. jula odbio Todorićevu žalbu na prvostepenu presudu od 23. aprila prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. Nakon što mu je odbijena žalba, Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša, što mu je odobreno i ročište je zakazano za 6. septembar. Ako Todorić ne uspe uveriti sud u svoje argumente, odluka o izručenju postaje pravosnažna.

Sudija Vestminsterskog suda Ema Arbutnot odobrila je 23. aprila izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve odbrane da je on žrtva političkog progona, piše HRT.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako misli da sve ide prema izručenju, a ako se dogodi, tada je stvar tehnike kako to realizovati između Hrvatske i britanskog nadležnog tela, rekao je.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!