Društvo

Todoriću rok od tri dana da se vrati u Hrvatsku

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić sada ima tri dana da se javi u pritvorsku jedinicu Remetinec ili će protiv njega biti raspisan evropski nalog za hapšenje, odnosno interpolova poternica.

U zemlju se navodno vraća njegov sin Ante, kako je juče najavio njegov zastupnik Rajko Čogurić. Prema izvoru bliskom istrazi, 24 sata pišu da i Ivica Todorića tokom današnjeg dana sleće na aerodrom Zagreb.

Iz pritvora je kasno sinoć pušteno je svih dvanaestoro uhapšenih u slučaju Agrokor. Istražni sudija je odbio predlog tužitelja da im odredi istražni zatvor. Od 15 osumnjičenih, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od uticanja na svedoke.

Nedugo nakon što mu je sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor, sinoć se na blogu oglasio Ivica Todorić. On je ocenio da je odlukom o odbacivanju zahteva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere, pravna država stala na kraj političkoj samovolji.

Tvrdi da su hapšenja bila dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali, ministri Božinović i Dalić i predsednik Sabora Jandroković.

On je rekao da neće prestati da se bori za istinu, koja će razobličiti montiranu političku kampanju i ponovio da je reč o političkom procesu, izvinivši se svima koji zbog njega trpe.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!