Društvo

Tradicionalni bazar Međunarodnog kluba žena – bogatstvo različitosti i kultura

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić otvorila je zajedno sa suprugom ambasadora Meksika u Srbiji i predsednicom Međunarodnog kluba žena Eun Hai Kim Tradicionalni bazar Međunarodnog kluba žena, istakavši da je ova manifestacija još jedna prilika da se ukaže na značaj humanosti i saradnje.

„Ovakve manifestacije podsećaju koliko je važno da budemo solidarni i udruženi, ukoliko želimo da svet bude još bolje i humanije mesto za život svih nas. Ovo je prilika da upoznamo jedni druge, da saznamo nešto više o tradiiji, kulturi i običajima drugih zemalj“, rekla je Kisić na Tradicionalnom bazaru Međunarodnog kluba žena,  u kojem su učestvovale 24  ambasade. 

Ministarka Kisić je zahvalila supruzi ambasadora Meksika i predsednici Međunarodnog kluba žena, velikom prijatelju Srbije, na organizaciji ove manifestacije, koja, kako je navela, ima i humanitarni karakter.

Kisić je dodala da je ponosna što je Srbija domaćin ove manifestacije, čime je još jednom pokazala koliko poštuje i ceni različitosti, solidarnost i humanost.  

Predsednica Međunarodnog kluba žena i supruga ambasadora Meksika u Srbiji Eun Hai Kim zahvalila je ministarki Kisić na podršci koju je pružila Tradicionalnom bazaru Međunarodnog kluba žena i navela da će kompletan prilog koji će biti prikupljen tokom ove manifestacije biti usmeren u humanitarne svrhe i pomoć ranjivim kategorijama stanovništva u Srbiji.

Predstavnici ambasada u Srbiji su na Bazaru izložili proizvode svojih zemalja i tako predstavili svoje zemlje, kulturu, tradiciju i običaje.

 

Autor fotografija: Dejan Urošević

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!