Društvo

Tramp: Dosadašnja politika SAD prema Severnoj Koreji ne daje rezultate

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je dosadašnja politika SAD prema Severnoj Koreji bila neuspešna i pored uloženih milijardi dolara.

"Naša zemlja je bila neuspešna u bavljenju Severnom Korejom 25 godina, dajući milijarde dolara i dobila je ništa. Politika nije funkcionisala" naveo je Tramp na Tviteru. 

Tramp je u subotu objavio sličnu poruku na Tviteru, uz ocenu da su američki pregovarači ispali budale u prethodnih 25 godina. "Žao mi je, samo jedna stvar će raditi", dodao je on. 

Uticajni republikanski senator Bob Korker, koji je ušao u sukob s Trampom, izrazio je zabrinutost da bi predsednik mogao da odvede zemlje na "put ka Trećem svetskom ratu". Tramp je u subotu objavio sličnu poruku na Tviteru, uz ocenu da su američki pregovarači ispali budale. "Žao mi je, samo jedna stvar će raditi", dodao je on. 

Predsednik SAD je u četvrtak uveče tokom slikanja na večeri s vojnim komandatima i njihovim suprugama rekao da to "možda liči na zatišje pred buru". Sledeći dan, na pitanje šta je mislio pod "zatišjem pred buru", Tramp je odgovorio: "Saznaćete". 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!