Berza

Tri kriptovalute rastu dok ostale propadaju

Od prvih 50 kriptovaluta koje su se survale u protekla dva dana, samo tri su porasle.

Tether 

Ovo je jedna od valuta koja je najviše kritikovana na tržištu. Vezana je za dolar, a njeni tokeni su podržani i imovinom koju istoimena kompanija drži na rezervnom računu. Trgovanjem od 1, 03 dolara, ova digitalna valuta izbegla je pad, i došla je do skoro 2 odsto.

Međutim, treba napomenuti da kada je valuta potpuno u senci američkog dolara, znači da je centralizovana. S druge strane, bilo je i izveštaja da je ukradeno 31 milion dolara u tetheru.

Siacoin 

Ova kriptovaluta porasla je 12 odsto na 0,046048 dolara. Siacoin je zamišljen kao platforma za skladištenje podataka o oblaku, slična nečemu kao što je Google Drive. 

Jedino što je ovde to skladište decentralizovano. I naravno, poznati su kreatori i vlasnici kriptovalue –IT kompanija Nebulous Inc. Dakle, valuta je centralizovana i hijerarhijska, što se ne dopada onima koji kopaju bitkoin upravo iz sličnih razloga.

SmartCash 

Ova valuta je bila alternativa projekta zcoin i jedina je digitalna valuta na ovoj listi bez centralizovanog statusa. Juče je porasla gotovo 30 procenata, ali je uskoro ograničena na 12 odsto. 

I zanimljiv je bio njen grafikon koji je trepereo – od 0, 35 dolara do 2, 66 (što je ras od 760 odsto za dva dana), pa pad na dolar, ali evo, opet raste.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!