Razvoj

Tržište kriptovaluta će ove godine dostići vrednost od 1 biliona dolara

Celokupno tržište kriptovaluta bi ove godine moglo da dostigne ukupnu vrednost od jednog biliona dolara, izjavio je izvršni direktor najveće menjačnice za digitalne valute.

Džes Pavel, osnivač i izvršni direktor Kraken-a,  nedavno  je izjavio da će tržište kriptovaluta nastaviti da raste, uprkos padu vrednosti pojedinačnih kriptovaluta, koje je obeležilo aktivnosti na tržištu digitalnih valuta u poslednjih nekoliko nedelja.

"U prilog tome govori i podatak da danas imamo nebrojeno više studenata, koji na univerzitetima završavaju programe zasnovane na kriptovalutama i garantujem da će slične pojave biti sve popularnije u budućnosti i da će doprineti rastu digitalnih valuta”, izjavio je on za CNBC.

Pored toga, Pavel je potvrdno odgovorio na pitanje da li će tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta u 2018. godini dostići target od jednog biliona dolara.

Prema podacima CoinMarketCap-a sadašnja tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta iznosi oko 417 milijardi dolara. Početkom januara je zabeležen najviši nivo od preko 800 milijardi dolara, pre nego što je ukupna tržišna kapitalizacija drastično pala, usled slabljenja vrednosti kriptovaluta.

Trgovci digitalnim valutama su bili oprezni nakon pesimističnih stavova, koje su izneli regulatori u Indiji i Južnoj Koreji. U ponedeljak su tri glavna regulatora Evropske unije izdala upozorenje o rizicima vezanim za kupovinu kriptovaluta

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!