Društvo

U 200 škola u Srbiji uvedeni elektronski dnevnici

Pre pola godine uvedeni su elektronski dnevnici u pojedine škole u Srbiji. Ministar prosvete Mladen Šarčević pohvalio se da je ovaj projekat nadmašio sva njegova očekivanja.

Da podsetimo: evidencija ocena u elektronskom obliku od početka školske godine primenjuje se u 200 škola, a u sistem su postepeno uvedene i još neke školske ustanove. Sve škole kojima smo se obratili, a još im nije omogućen ulazak u ovaj državni sistem, jedva čekaju da mu se pridruže i nadaju se da će papirni dnevnici uskoro biti zaboravljeni, piše “Politika”.

Mogućnost da vode samo elektronsku evidenciju za sada je data osnovnim školama, dok je na predstavljanju e-dnevnika rukovodilac tog projekta Bojan Radić istakao da bi u srednjim školama profesori morali da vode duplu evidenciju i unose ocene – i u papirnom i e-obliku, dok zakon i njima ne dozvoli samo elektronsku formu ocenjivanja.

Najveća zamerka koju imaju roditelji učenika je to što im e-dnevnik još ne omogućava uvid u ocene, izostanke, pohvale i napomene o učenju njihove dece.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!