Projekti

U Novom Sadu otvoren The Empty Shop, popularna radnja u Promenadi gde kupci donose svoju garderobu

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspeha, šoping centar Promenada Novi Sad, u saradnji sa Crvenim Krstom Vojvodine, i ove jeseni otvara najhumaniju radnju u gradu.

The Empty Shop, jedina radnja u šoping centru Promenada Novi Sad koju pokreće isključivo kultura darivanja, otvorila je i ove jeseni svoja vrata za sve građane Novog Sada. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha i više od šest tona prikupljene garderobe za najugroženije sugrađane, vrata Empty Shop-a su, uz prisustvo predstavnika šoping centra Promenada, Crvenog Krsta Vojvodine, kao i predstavnika medija, opet otvorena.

The Empty Shop je koncept koji ne samo što ukazuje na potrebe sugrađana koji nisu u prilici da priušte odgovarajuću garderobu za sebe i svoje najmlađe u narednom periodu, već i omogućava svima da na jedan lak i jednostavan način doniraju stvari koje više ne koriste. Ove godine, Empty Shop je posvećen prikupljanju zimske garderobe i opreme namenjene odraslima i deci, uz akcenat na tople jakne, udobne džempere, pantalone i obuću za najmlađe, sa posebnim fokusom   na garderobu i opremu koja je namenjena bebama.

„Uspeh projekta kao što je The Empty Shop i neverovatnih šest tona prikupljene garderobe je jasan pokazatelj spremnosti naših sugrađana da učestvuju u jednoj ovakvoj velikoj humanitarnoj akciji. Otvaranjem ove jedinstvene radnje omogućavamo svim posetiocima šoping centra Promenada Novi Sad da na jedan veoma jednostavan i lak način pomognu sugrađanima koji nisu u mogućnosti da priušte zimsku garderobu i opremu za najmlađe. Ovo godine, uzeći u obzir pandemiju korona virusa, pomoć je važnija nego ikad. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane Novog Sada i Vojvodine da otvore svoje plakare, pretraže police i donesu svu suvišnu zimsku garderobu, obuću, opremu za decu i bebe u narednih nekoliko nedelja u Empty Shop i pomognu svojim sugrađanima“, izjavio je Boris Stevović, direktor šoping centra Promenada Novi Sad.

Građani će moći svakog dana, u periodu od 12 do 20 časova, da donesu čistu, ispravnu i ispeglanu zimsku garderobu za odrasle i decu, kao i opremu za bebe koja im više nije potrebna u prostor Empty Shop-a, koji se nalazi u prizemlju šoping centra Promenada Novi Sad. Svi građani koji žele da doniraju opremu za bebe koja zahteva odvojen transport zbog dimenzija mogu se obratiti direktno organizaciji Crvenog Krsta Vojvodine na telefon 021/422-526.

„Trenutak u kome se nalazimo već dugo je promenio način kako živimo, radimo i funkcionišemo u svakodnevnom životu. Ta promena je za neke građane bila pogotovo teška, posebno ukoliko su u pitanju najmlađi, po pravilu i najugroženiji članovi našeg društva. Predstojeća zima neće biti laka, a pandemija koja će se po svemu sudeći nastaviti i sledeće godine utiče na to da imamo sve veći broj sugrađana, roditelja kojima je potrebna pomoć. Jako nam je drago što i ove godine nastavljamo jednu ovako humanu saradnju sa šoping centrom Promenada i nadamo se da će ovogodišnja akcija prikupljanja pomoći još jednom demonstrirati neverovatnu humanost građana Novog Sada“, izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

The Empty Shop će biti otvoren u prizemlju šoping centra Promenada Novi Sad od danas do 01. decembra, svakog dana od 12 do 20h, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. Građani Novog Sada i okoline mogu donirati svu ispravnu jesenju i zimsku garderobu, garderobu namenjenu deci, kao i opremu za bebe. Zbog trenutne epidemiološke situacije The Empty Shop isključivo može primiti odeću koja je vidno oprana, ispeglana i uredno spakovana.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!