Finansijske usluge

Uspešan start prvog srpskog digitalnog tokena

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena je uspešno.

Naime, prodato je 20.527 tokena ukupne vrednosti preko 20,5 miliona dinara, navodi za Tanjug domaća startap kompanija Finspot čiji je token proizvod.

U inicijalnoj ponudi koja je završena 28. juna u ponoć prodato je 58,23 posto ukupnog iznosa ponude, čime je prag uspešnosti premašen za gotovo 75 posto, saopštio je Finspot.

"Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat i koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju", rekao je direktor kompanije Finspot Davor Papac.

Iako je ponuda završena, zainteresovani će i dalje moći da kupe FIN tokene putem Finspot platforme, a proces je moguće započeti jednostavnim otvaranjem naloga na linku koji je dostupan na internet, prenosi B92.

Početkom juna Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Finspot kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!