Projekti

USPEŠNO ODRŽAN SPEED BUSINESS MEETING

U Beogradu je održan novi Speed Business Meeting na kome su učestvovala preduzeća članica četiri međunarodne poslovne asocijacije : Francusko-srpske privredne komore, Američke privredne komore (AmCham), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (Cansee) i Švajcarsko-srpske trgovinske komore.

Kompanije članice komora okupili su se u hotelu Mona Plaza u Beogradu, koji je ujedno bio i partner ovog događaja, na tzv. “brzim poslovnim sastancima”. Učestvovalo je preko 40 kompanija čiji su predstavnici imali priliku da, kroz brze osmominutne sastanke, upoznaju druga strana i domaća preduzeća i prošire mrežu poslovnih kontakata.

Speed business meeting predstavlja format putem kog kompanije iz različitih poslovnih sektora imaju priliku da razmene kontakte, iskustva i ideje. Na ovom događaju prisutni učesnici imali su priliku da učestvuju na 12 kratkih sastanaka u trajanju od po 8 minuta. Učesnici su razmenili kontakte i razgovarali o delatnostima preduzeća iz kojih dolaze, ali i o planovima za budućnost. Na događaju je učestvovalo 40 učesnika ispred kompanija članova pomenutih poslovnih asocijacija.

 

Nakon radnog dela usledio je koktel tokom kojeg je nastavljeno neformalno druženje, a oni koji nisu uspeli da se upoznaju tokom sastanaka iskoristili su ovu priliku za dodatnu razmenu kontakata.

Predstavnici sve četiri komore složni su u oceni da ovakvi susreti doprinose dinamici poslovne saradnje njihovih članova, ali i jačaju sinergiju između samih komora. Plan je da se ovaj vid saradnje komora nastavi kroz niz sličnih inovativnih formi sastanaka u kojima će kompanije biti u prilici da razmene svoja iskustva i najbolje prakse u cilju jačanja privrednog sektora u Srbiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!