Vesti dana

Trag fondacija proglasila dobitnike četrnaeste VIRTUS nagrade za filantropiju

Trag fondacija je četrnaesti put zaredom dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali i podržavali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica u kojima žive i posluju, kao i smanjenju posledica krize izazvane pandemijom COVID-19.

Nove Čuvarkuće - više od 150 Lidlovih proizvoda

Deo porodice „Čuvarkuća“ je postala i kompanija Lidl Srbija sa više od 150 domaćih proizvoda, dobitnika kolektivnog žiga Privredne komore Srbije u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“.

Osobe sa invaliditetom ravnopravni članovi društva

Pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević istakla je da delovanje Ministarstva počiva na ideji izgradnje modernog društva u kome su osobe sa invaliditetom ravnopravni članovi.

Saradnja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije „Novak Đoković“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Novak Đoković fondacija potpisali su Sporazum o partnerskoj saradnji na Projektu inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koji se finansira uz podršku Svetske banke.

Podeljeno dodatnih 20.000 vaučera za odmor u Srbiji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić saoštila je da je zbog izuzetnog interesovanja građana već 10. maja završeno evidentiranje i podeljeno svih 20.000 dodatnih vaučera za odmor u Srbiji za koje je Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara.

Da li biste za čokoladnu bombonu dali 7.728 evra?

Najskuplju čokoladu na svetu čini ograničena edicija od 1.000 čokoladnih bombona vrednih čak 7.728 evra po komadu.

“Turkish Airlines” ostvario dobit u prvom kvartalu

“Turkish Airlines” je postao jedna od prvih velikih avio-kompanija koja je zabeležila dobitak u ovoj godini.

Rezerve velikih naftnih kompanija biće iscrpljene za 15 godina

Dokazane rezerve nafte i gasa velikih naftnih kompanija troše se alarmantno brzo i suočavaju se sa rizikom da budu iscrpljene za manje od 15 godina.

Izvoz zlata iz Rusije povećan za 70 odsto

Ruski izvoz zlata u martu je skočio 220 odsto na godišnjem nivou, na 26,5 tona, dostigavši vrednost od gotovo 1,5 milijardi dolara, pokazuju podaci ruske Federalne uprave carina.

Molijerovi dani

Salon frankofone knjige se održava u Francuskom institute u Beogradu od 11. do 15. maja 2021, od 11h-19h.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!