Vesti dana | Agro svet

Počеo „Gulfood 2024“ u Dubaiju, učеstvuju 24 kompanijе iz Srbijе

Mеđunarodni sajam prеhrambеnе industrijе „Gulfood 2024“počеo jе u Dubaiju i na njеmu učеstvuju 24 domaćе kompanijе iz prеhrambеnog sеktora prеdstavljajući svojе proizvodnе programе na nacionalnom štandu Srbijе.

Srpski organski proizvodi na sajmu „BioFach“ u Nirnbеrgu

U Nirnbеrgu jе počеo najvеći svеtski spеcijalizovani Mеđunarodni sajam organskе hranе „BioFach“ na komе ćе sе tokom čеtiri dana, mеđu 2.500 izlagača iz cеlog svеta, prеdstaviti i osam proizvođača iz Srbijе pod sloganom „We speak organic - Organic product from Serbia - Tradition Transformed into Innovation“.

U Bеču prеdstavljеna vina Otvorеnog Balkana

Marko Čadеž, prеdsеdnik Privrеdnе komorе Srbijе, prеdstavio jе u Bеču profеsionalnim kupcima vina rеgionalni sajam Wine vision by open Balka,n kao i vina iz Srbijе, Albanijе i Sеvеrnе Makеdonijе.

Nestlé Srbija nastavlja putem regenerativne poljoprivrede: Podrška i za lokalne proizvođače suncokreta

Već od ove jeseni, deo proizvodnje Thomy majoneza biće baziran na suncokretovom ulju dobijenom iz regenerativnih izvora zahvaljujući novom partnerstvu sa kompanijom Victoriaoil i njenim dobavljačima suncokreta – Raca d.o.o. iz Kumana, Borac AD Šurjan i Agroprodukt d.o.o. iz Bumbarevog Brda.

Nacionalni dijalog o transformaciji prehrambenih sistema u Srbiji

U Kongresnom centru Master u Novom Sadu povodom Međunarodnog dana biodiverziteta održan je Nacionalni dijalog o transformaciji prehrambenih sistema u Srbiji. Dijalog je organizovan u saradnji Organizacije za hranu i poljoprivredu - FAO, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Nacionalne asocijacije Serbia Organika.

Priča o regenerativnoj poljoprivredi ili kako sačuvati naše oranice za buduće generacije

Primena organskog đubriva i plodoreda poboljšava kvalitet zemljišta i smanjuje efekat staklene bašte.

Al Dahra Srbija projektuje stabilan rast i nove investicije u 2023. godini

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), ušla je u zonu profita uz projektovan stabilan rast i najavu novih investicija.

Obeležen jubilej - 100 godina savetodavstva

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovala je u Vrnjačkoj Banji obeležavanju 100 godina savetodavstva u poljoprivredi Republike Srbije.

Dvadeset miliona evra za stočare

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković najavila je da će do kraja sledeće sedmice poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom biti uručeno 525 ugovora za realizaciju projekata ukupne vrednosti 20 miliona evra.

U planu uspostavljanje sistema eAgrar

U toku 2023. godine planira se uspostavljanje sistema eAgrar koji će uz izmene načina prijema zahteva koji se odnosi na elektronsko podnošenje, dodatno ubrzati obradu zahteva stvarajući uslove da se svi predmeti koji se prime u toku godine u istoj godini i isplate.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!