Vesti dana | Industrija

Industrijski park Pobeda počinje sa radom u sistemu Slobodne zone

Ministarstvo finansija izdalo je rešenje kojim Industrijski park Pobeda počinje sa radom u sistemu Slobodne zone Novi Sad, čime se stvaraju dodatni uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije.

Svi bismo vozili električni automobil, kad bi država platila bar pola cene

Kupovina električnog automobila je interesantna opcija za građane Srbije i 86% njih bi možda ili sigurno to uradilo, ali bi većina bila spremna da izdvoji najviše 3.000 evra iznad cene konvencionalnih vozila.

Održana SEE Automotive – Connect&Supply konferencija

Da li će automobilska industrija preživeti, da li su inovacije izostale ili ih ima još više bile su teme konferencije Automobilskog klastera Srbije „SEE Automotive – Connect&Supply” koja je ove godine održana u prostorijama Hotela Crown Plaza 31.05. i 1.06.

I “Siemens” se potpuno povlači iz Rusije

Koncern” Seimens” je objavio da u potpunosti završava svoje poslovanje u Rusiji.

U “Fiat”-ovoj fabrici u Kragujevcu će se proizvoditi električni automobili

Potpisan je ugovora sa predstavnicima kompanije “Stelantis” o proizvodnji električnih automobila u fabrici u Kragujevcu.

“Renault” planira da proda svoj udeo u “Nissan”-u?

Francuski proizvođač automobila “Renault” razmatra prodaju dela svog vlasničkog udela japanskoj kompaniji “Nissan”.

Skočila cena aluminijuma

Cena aluminijuma je skočila zbog odluke Australije da zabrani izvoz glinice u Rusiju, što ugrožava proizvodnju moskovskog aluminijumskog giganta “Rusal”-a.

EU odobrila Srbiji veće kvote za izvoz čelika

Verujemo da će srpske kompanije iz industrije čelika iskoristiti uredbu Evropske komisije kojom su preraspodeljene kvote za uvoz čelika u Evropsku uniju koje su do sada bile namenjene Rusiji i Belorusiji a Srbiji povećane kvote za izvoz pojedinih vrsta čelika, izjavio je pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije (PKS) Bojan Stanić.

Kompanija „Serbia Zijin Mining“ odustala od istraživanja ruda na Kosmaju

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je, na zahtev kompanije „Serbia Zijin Mining“ d.o.o Bor, rešenje kojim prestaju da važe ranije data istražna prava ove kompanije na području Babe - LJuta strana na Kosmaju, na teritoriji opština Barajevo, Sopot i Voždovac, za geološka istraživanja više mineralnih sirovina (olovo, cink, bakar, srebro i zlato).

Saradnja “Volkswagen”-a i kompanije “Huawei”

Kako prenose mediji, “Volkswagen” je na putu da kupi odsek za razvoj autonomnih automobila kompanije “Huawei”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!