Vesti dana | Izvoz

Domaćе kompanijе prvi put na „Arab Health“ u Dubaiju

U Dubaiju se održava mеđunarodni sajam farmacеutskе industrijе „Arab Health“ 2024 na kojеm prvi put učеstvujе 12 srpskih kompanija u organizaciji Privrеdnе komorе Srbijе (PKS) i Razvojnе agеncijе Srbijе (RAS).

U Rusiji prestale sa radom najveće svetske kompanije

Lista kompanija koje su u delimično ili potpuno prestale sa radom u Rusiji sve je duža. Na njoj su i neki veliki brendovi.

Gotovo svaki sedmi evro izvoza Srbije ostvari se u 15 slobodnih zona

U više od 200 kompanija u slobodnim zonama zaposleno je oko 40 hiljada radnika. To dovoljno potvrđuje važnost slobodnih zona za srpsku ekonomiju, a i svojevrstan je pokazatelj ukupnih privrednih kretanja u našoj zemlji.

Izvoz hrane i pića iz Velike Britanije u Evropsku uniju pao za 75,5 odsto

Britanski izvoz hrane i pića u Evropsku uniju opao je za 75,5 odsto u januaru, objavila je Federacija za hranu i piće, pripisujući taj rezultat u najvećoj meri trgovinskim barijerama posle Bregzita.

Izvoz Kine veći za 60 odsto

Kineski izvoz robe povećao se 60,6 odsto u prva dva meseca 2021, u odnosu na isti period lane, nakon što su fabrike počele da rade, a svet se polako otvara.

Srbija izvezla IT usluge u vrednosti 1,5 milijardi evra

Srbija je u 2019. godine izvezla IT i digitalne usluge u vrednosti od 1,5 milijarde evra, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Najveći srpski izvoznici Železara, "Fiat" i "Tigar"

Najveći srpski izvoznik u prvih pet meseci ove godine je smederevska železara HBIS, a zatim slede "Fijat" (FCA) Srbija i "Tigar", objavilo je Ministarstvo finansija.

Najveći izvoznik “Fiat”, slede Železara i “Tigar”

Najveći izvoz iz Srbije u prvih šest meseci ove godine ostvarila je kompanija "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) sa 471,4 miliona evra, objavilo je Ministarstvo finansija.

Kako se Narodni muzej našao na listi najvećih srpskih izvoznika?

Na listi najvećih izvoznika iz Srbije neočekivano se na 15. mestu našao Narodni muzej u Beogradu sa izvozom vrednim 33,3 miliona evra. U Narodnom muzeju su iznenađeni što su se našli na listi najvećih izvoznika, s obzirom na to da nisu ostvarili bilo kakav devizni priliv.

“Fiat” najveći izvoznik u prva dva meseca

Najveći izvoz iz Srbije u prva dva meseca ove godine ostvarila je kompanija “Fijat Krajsler automobile” (FCA) sa 140,5 miliona evra, objavilo je Ministarstvo finansija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!