Vesti dana | Proizvodnja hrane i pića

„Rakija fеst“ 12. maja u Bеogradu

Najprеstižnija manifеstacija posvеćеna rakiji i jakim alkoholnim pićima „Rakija fеst“ ovе godinе bićе održana 12. maja u „Bеogradskoj urbanoj dеstilеriji“ (Žorža Klеmansoa 19), uz podršku Privrеdnе komorе Srbijе.

Višе od 240 vina iz Srbijе, Sеvеrnе Makеdonijе i Albanijе na sajmu Vinitaly u Vеroni

Posеtioci sajma Vinitaly u Vеroni, ali i profеsionalci, mogu da probaju višе od 240 vina iz Srbijе, Sеvеrnе Makеdonijе i Albanijе, a prvi put ovе godinе na ovom prеstižnom sajmu, zastupljеni su i naši proizvođači rakija i gastronomski spеcijalitеti, kažе Marko Obradović, dirеktor Sеktora markеtinga i еdukacijе Privrеdnе komorе Srbijе.

Atlantic Grupa preuzima Strauss Adriatic

Ova integracija važan je doprinos razvoju kategorije kafe u Srbiji i jačanju konkurentnosti regionalne industrije kafe i lokalnih brendova.

Nestlé u 2023. godini zabeležio organski rast od 7,2 odsto i predstavio prognoze za naredne dve godine

Nestlé Srbija beleži pozitivan organski rast od 10,4 odsto i planira dalja ulaganja u regenerativnu poljoprivredu.

Atlantic Štark i nemački DEG dogovorili finansiranje u Srbiji

Potpisani kreditni aranžman od 20 miliona evra deo je investicionog ciklusa od preko 100 miliona evra, koji Atlantic Grupa planira kroz naredne tri godine na području Republike Srbije.

Naučnici iz Nestlé-a predstavili najnovija istraživanja na konferenciji o ishrani

Prošle nedelje, Evropska konferencija o ishrani okupila je vodeće stručnjake u renoviranom Sava centru. Stručnjaci kompanije Nestlé predstavili su načine na koje nauka može doprineti balansiranoj ishrani i održivim prehrambenim sistemima.

Snažan rast prodaje u svim područjima i na svim važnijim tržištima

Troškovi poslovanja i dalje izrazito visoki, ali su odlični prodajni rezultati omogućili rast profitabilnosti .

Nestlé Grupa zabeležila organski rast od 7,8 odsto i očekuje veći rast od prodaje u 2023. godini

Nestlé Srbija beleži pozitivan organski rast od 6,9 odsto, tokom prvih devet meseci 2023. godine i nastavlja stabilnim putem uspeha koji je započela u prvoj polovini godine.

Potrebne nove mere za bezbednost hrane – u pripremi zakon o službenim kontrolama

Zakon o službenim kontrolama u oblasti hrane očekuje se da bude usvojen sledeće godine, kako bi se uvela efikasnija kontrola svih učesnika u lancu proizvodnje i olakšao izvoz na strano tržište. Srbija do sada nije imala ovakav zakon, a glavni cilj je da se sistem nadzora uskladi sa propisima Evropske unije i osigura jednak nivo bezbednosti hrane. To je najavljeno na sednici Saveza za hranu i poljoprivredu NALED-a, koja je održana povodom Svetskog dana hrane.

To su te #bojeletanatanjiru koje nas inspirišu

Kako bi nastavila sa promovisanjem zdravijeg načina ishrane i održivog života, kompanija Nestlé Srbija je lansirala inspirativnu inicijativu pod nazivom „Odaberi svoje zdrave letnje boje“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!